Lite stress nu

Sen man ställt om klockan känner man sig mer morgonpigg bara för att man vaknar halv åtta-åtta. Men jag antar att de kommer hinna ändras tråkigt nog.

Tur att man vaknar tidigt iallafall så man får ut något av dagen. Måste plugga och jobba idag, fan känner för första gången av stress sedan jag började skolan. Men de är ju egentligen inte konstigt, jag går i skolan mer än 100%, jobbar de dagar jag inte är i skolan.

Men vet ni, de ordnar sig nog de med! :)


Etuna

Sitter på tåget igen, men nu påväg hem. Tåget va även försenat en halvtimme och de är inte ens snö än, hur ska de bli i vinter då? Ja herregud!

Idag va en ganska lugn lektion, vi fick presentera våra idéer hur vi skulle göra en fashion show till en designer. Gjorde min första presentation på ENGELSKA utan att en reflektera över de, jag som tycker de är jobbigt att prata på svenska. Men de är så skönt avslappnat så de funkar, och så hinner man ju inte öva in något eller så heller man slipper liksom pressen lite.

Fick en uppgift till nästa vecka och de va att bygga vidare på fashion showen, de ska in en story och karaktärer. Fick lite idéer direkt så de ska nog de med.

Min ide väldigt enkelt "skissat"


Sthlm

Sitter på tåget till Sthlm, är snart framme men jag skulle gärna sitta nån timme till! Tycker de är skönt att bara sitta och vara i sin egna värld och känna hur tåget gungar lite samtidigt. Ja, mycket rogivande måste jag säga, haha.

Men snart ut i kylan, till tunnelbanan och sen vidare mot skanstull och där väntar en liten promenad på ca 10min, kommer bli kallt! Hur ska jag klara av vintern?

Ska bli spännande att få höra vad vi ska göra idag, kan nog inte annat än att bli kul/intressant/givande iallafall och de är ju bra!
Återkommer om den biten, kanske när jag sitter på tåget hem.


Klubbar

När katten är borta dansar råttorna på bordet, nästan bokstavligt talat idag. Förutom att Robert inte är en katt och jag inte är nån råtta, haha.
När alla lämnat hemmet drar jag på högsta volym och förvandlar mitt annars ganska tråkiga hem till värsta nattklubben, lovely!
 
 
 
 
 
Ja, fast på denna nattklubb måste man tyvärr hålla koll på tvätten och springa ner och hämta upp den lite då och då, men men, ni önskar ändå att ni va här.

Bebis!

Han kom! Våran lille kille kom iallafall till oss, de va tveksamt ett tag eftersom han har överbett och vi vill inte köpa en hund som kanske inte kommer passa som väktarhund. Men efter att Robert pratat med veterinärer, uppfödare etc så vet vi att de till störst chans att de kommer växa bort och om inte annat så kommer det förmodligen inte påverka honom som tjänstehund!

Så nu till namnet som jag är så stolt över. Vi fick välja valfritt namn på C och då började jag spåna direkt. På något sätt ville jag ha de kopplat till Saki eller ja, Osaka.

Eftersom Osaka är en stad så ville jag att han också skulle vara döpt efter en stad. Jag hittade inte direkt något bra på C, jag menar Chicago vill man ju inte att hunden ska heta.
Jag valde att vara mer specifik, Osaka är en japansk stad så varför inte kolla på en japansk stad på C? Och där stod de, världens bästa och mest passande namn, Chino!
(att de även är ett fängelse i Kalifornien är ju ganska tufft, haha)

Så nu är Chino här och börjar bli varm i kläderna den lille rackarn. Han är så liten och söt så, mammas bebis!


Hur många timmar?

Vaknade upp imorse och va inte så trött som jag trodde att jag skulle vara. Gick ändå och la mig när klockan visade 2 och nånting? Sen vaknade Theo kvart i åtta och jag vaknade ganska så direkt och låg inte och slumra om nånting som jag brukar.

Nu blir de experiment här alltså, jag ska ta reda på hur många timmar som är optimalt för mig. Är de sex timmar är det ju suveränt, mer tid att göra allt som man inte hinner när man tänker att man ska få den där åtta timmars sömnen minst!

Nu börjar iallafall dagen, den enda dagen jag är ledig på denna vecka och då ska de storstädas såklart, varför ha en lugn stund?

Deer in the headlights på denna va? Haha.


Gå på högvarv

Alltså jag borde vara trött och vilja sova nu, men nej! Jag känner produktiviteten kicka in och jag kan absolut inte lägga mig nu. Jag har varit i farten alldeles för mycket nu för att vara pigg men antagligen så är det någon typ av övertrötthet som har tagit över mig och jag bara kör på.
 
Idag har det varit en dag i sthlm igen och även denna gång var det en givande lektion, fick inspiration och mycket pushning. En fantastisk professor från KTH som kom till oss och "föreläste", de va mer som en diskussion eftersom vi bara är fyra på kursen. Ja, nu ska man ha de han har sagt i åtanke både till kursen och privat!
 
 
Nu måste jag tvinga mig in i sovrummet och iallafall lägga mig för att läsa eller nått, måste sova för gudskull!
 
Här ser ni mitt schema, och då är nästa veckas jobb inte uppskrivet. Men vet ni.. jag gillart att vara fullbokad, hardworkinggirl!

Kämpa!

Ny vecka och nya tag! Men de känns inte som en ny vecka, jag jobbade hela dagen igår så jag är lagom mör i kroppen idag. Sov till tio(!), Theo satt liksom i soffan och kolla på barnis. Är så tacksam över att han är världens bästa, han fixar mycket själv och är bara så underbar som låter mamma sova lite extra.

Ska snart iväg och jobba denna eftermiddag/kväll med. Blir lite av en kämpig vecka.
Jobbar kväll mån, tis, ons. Går i skolan tis, ons, tors. När jag sitter på tåget hem torsdagskväll kommer jag somna av utmatning, haha.

Men det kommer en belöning på fredag, eller jag får se det som de. För på fredag anländer valpen! Våran fina lilla kille, känns fortfarande overkligt. Har liksom vart med i resan sen dagen han föddes och nu ska han komma, mys!

Kommer inte avslöja hans namn än, vi har fått valt ett eget på C (de är en c-kull) så slipper man byta namn som vi gjort på Saki (Osaka). Är så jäkla nöjd med namnet, bästa, och det har en mening så de är inte bara taget ur luften.


Mätt och belåten

Proppmätt och matkoma kan man säga att jag är/har just nu. Fy tusan så ska man sätta sig i bilen och åka till jobbet om några minuter, snudd på misshandel, haha.
Ska jobba idag och på söndag ska faktiskt bli skönt komma till jobbet, jag gillar ju mitt jobb så de är inga som helst problem.
 
 
Det som kan vara lite påfrestande är ju att dom dagar jag inte går i skolan så jobbar jag typ. Där emellan ska man vara en pigg och glad mamma till Theo, de kan faktiskt vara jobbigt ibland. Men vafan, sova får man göra i graven som man säger, så det är bara att köra på man är ju ingen quitter heller!
 
 
Nu så är det tajm att dra på sig skorna och åka till jobbet, heeejs!
 
 

Like it!

Åh va skönt det känns idag på nåt sätt. Åkte ännu en gång upp till stockholm för att gå på min kurs som inte hör textdesign och jag gillart! Jag gillar att sitta på tåget, jag gillar att stå och vänta på tunnelbanan och jag gillar att gå till teatern vi håller till på.
 
Idag hade vi lite workshops som vi skulle utföra, både i par och enskilt. Man får verkligen tänka och vara kreativ vilket jag älskar. Jag tycker man blir begränsad i textdesignen på nått sätt, men här ber dom om crazy ideas och de är ju så jag.
Vi skulle tex i par, utan att prata med varandra göra en skulptur av ståltråd på våran idé som vi kommit på i övningen innan. Alltså, de är svårt att göra en själv, föreställ er två som ska göra samma sak utan att prata med varandra, haha. Ja gud va vi skratta men våran skulptur och idé va grym!
 
 
 
Fick väldigt bra feedback idag också på min fashion show som jag "skapat", en mycket glad tjej blev det när man fick beröm av båda lärarna. Ja, detta känns mer än rätt än sålänge!
 
 
 

I love multitasking

Varför har man ingen av-knapp? Ibland (läs: för det mesta) skulle jag faktiskt behöva ha en sådan knapp. Det kan ju vara så att man vill göra lite för mycket ibland och att man faktiskt behöver ta det lugnt också. Men här finns det typ inget sånt läge nu förtiden på både gott och ont.
 
Jag älskar att ha saker att göra hela tiden, det får mig att må bra och att inte känna mig rastlös som jag gör väldigt lätt. Men ibland kan det vara bra att lyssna på sin kropp när den ger en signaler på att ta det lugnt innan det är försent. Sömn till exempel, det är ganska viktigt men det har jag inte kommit på förren på morgonen när det är försent iallafall.
 
Nu sitter jag här vid datan och ska plugga. Nu lät det ju kanske som att jag inte gör det, men det gör jag. Jag letar inspiration till BF-kursen, vilket går ganska bra. Samtidigt spolar jag upp badvatten så jag kan hoppa ner i badet när jag känner mig klar här. Och när jag ligger i badet ska jag läsa min tidning som jag aldrig annars får tid med. Förut hade jag iphonen i badet för att få gjort de som jag inte hann, men jag märkte att den inte gillade fukten så de går bort..
 
 
Ja, jag gillar att multitaska och hålla mig sysselsatt annars kliar de i fingrar, ben och huvud!
 
 
 
 

Nya kursen

Gårdagen gick så bra så! Fick inte så stort hum om hur kursen egentligen ska utföras men de kommer väl?
Lite jobbigt var det att kastas in i något man inte alls tänkt på innan och dessutom prata engelska, men de gick de med!

Har fått uppgifter som ska göras nu och de första är att man ska skriva en blogg, så jag kommer köra en till fast på engelska och mer inriktat på de vi håller på med i kursen (adress kommer). Den andra uppgiften ska vara klar på onsdag och då ska jag ha planerat en catwalk show för en designer. Showen ska innehålla vissa element som man ska tänka ut och använda på nått nytt kreativt sätt.

Detta kommer bli bra hörrni!


Pirrig!

Alltså jag ska börja en ny kurs imorrn och jag är så nervös och förväntansfull! De har pirrat i magen ändå sen igår när studievägledaren sa att jag kan gå på första lektionen.
Kursen har redan börjat så jag hoppar in eftersom de finns platser kvar.

Imorrn är det dags för mig att pendla till sthlm en gång i veckan ett tag fram över. Men de gör inte mig nått, älskar Sthlm och hoppas så mycket på att jag kommer älska kursen också.

Åh, jag är såå pirrig i magen och ska redan nu bestämma va jag ska ha på mig, haha.